Document Type : Research Paper
Authors
1 Department of Management, College of Farabi, University of Tehran, Qom, Iran
2 Department of Mathematics, University of Ayatollah Boroujerdi, Boroujerd, Iran
Abstract
Keywords
Main Subjects
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
در جوامع امروزی کارآفرینی تاثیر انکارناپذیری در توسعهی اقتصادی، اجتماعی و فناوری کشورها دارد. در این میان صنایع غذایی ایران که متضمن بسیاری از ویژگیهای خاص از جمله بازار مصرف وسیع داخلی و منطقه ای است مدنظر پژوهشگران در این تحقیق قرار گرفت. هدف این تحقیق، بررسی و شناسایی متغیرها و تبیین عوامل اثرگذار بر فرایند کارآفرینی فردی در صنایع غذائی ایران است. در فاز اول پژوهش پس از مطالعات میدانی وسیع نسبت به مصاحبه با خبرگان اقدام گردیده است. پس از آن، در فاز دوم تحقیق، برای اولین بار در این حوزه پرسشنامهای مبتنی بر روش دیمتل خاکستری در اختیار خبرگان قرار گرفته است تا اولویت بندی و روابط بین عوامل مشخص گردد. برای جمع آوری دادهها، پرسشنامه مقایسات زوجی مورد استفاده قرار گرفت. یافتههای تحقیق نشان میدهد که از میان شش دسته عوامل فردی، شخصیتی، شغلی، محیط صنعت غذا، نهادی و محیطی، عوامل محیطی تاثیرگذارترین عامل است و عوامل فردی تاثیرپذیرترین و در عین حال مهمترین عامل در میان عوامل موثر بر فرآیند کارآفرینی در صنایع غذائی ایران است.
Keywords [Persian]